Op zoek naar een spray tan behandeling in Friesland?

Spray tan is een steeds populairder alternatief voor de zon en zonnebank. Het is een uitkomst voor iedereen die snel en natuurlijk bruin wil worden zonder de gevaren van uv-straling. Je kunt bij mij terecht voor een natuurlijk resultaat. Ik breng de spray handmatig aan in een professionele cabine. Dit geeft een mooi egaal en natuurlijk effect zonder strepen of vlekken. Ik ben gecertificeerd spray tan specialiste, dus laat het maar aan mij over!

Voordelen van een spray tan

 • Binnen 10 tot 15 minuten een gebruinde huid
 • Een natuurlijke kleur, die gemiddeld 1 tot 2 weken zichtbaar is
 • Een bruine huid zonder schadelijke uv-straling
 • Verzorgend voor je huid
 • Ideaal voor bruiloften, feestjes of gewoon omdat je een mooi kleurtje wilt
 • Alvast bruin op vakantie gaan

Ik werk met tanningsvloeistof van het merk Vani-T, vanwege de hoge kwaliteit en natuurlijke stoffen. Deze producten bevatten Alöe Vera, vitamine A en vitamine E. Doordat de producten vrij van parfum en parabenen zijn, kan zelfs de gevoelige huid deze verdragen. Het hoofdbestanddeel om de huid te bruinen is DHA. Dit is een 100% natuurlijke grondstof gemaakt van onder andere suikerriet en suikerbiet.  Er is voor elk huidtype een passende kleur!

Je wilt je teint natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Producten voor en na de spray tan zijn in de salon verkrijgbaar.

Spray tan bruidsarrangement

Dit arrangement is speciaal voor de toekomstige bruid of bruidegom om te stralen en de perfecte teint te hebben tijdens je trouwdag. Wist je dat je tanden en oogwit veel witter lijken als je wat bruiner bent? Zelfs zonder make-up zie je er gelijk stralender uit!

Samen bepalen we de juiste kleur!

Voor je bruiloft kom je al een keer bij mij langs om de juiste kleur uit te kiezen. We kunnen de kleur dan eventueel nog aanpassen. Zo weet je zeker dat jij op jouw perfecte dag ook perfect bruin bent!

Ongeveer 2 of 3 dagen voor je trouwdag kom je weer langs voor de spray tan. Je bent dan klaar om te stralen voor je belangrijke dag!

Tip: bruidsmake-up is ook mogelijk bij mij! 

Tarieven spray tan

Hele lichaam € 33

Alleen benen € 25

Spray Tan bruidsarrangement

€ 59 

Speciaal voor de toekomstige bruid of bruidegom! Kom een aantal weken voor je trouwdag langs voor een proef spray tan. Zo kunnen we kijken welke kleur het beste bij jou past. Ongeveer 3 dagen voor je trouwdag kom je weer langs voor de échte spray tan, zodat we de perfecte kleur hebben op deze belangrijke dag!

Werkwijze en tips

Met een speciaal spray tanning apparaat breng ik de vloeistof handmatig aan op de huid. Je krijgt dan direct een egaal bruine huid. Volg onderstaande stappen voor het beste resultaat!

Hoe kun je je voorbereiden op de spray tan?

 • Scrub de huid met een scrubhandschoen of lichaamsscrub (deze moet olievrij zijn!).
 • Scheren of harsen kan tot 8 uur voor de spray tan behandeling.
 • Verwijder alle make-up van het gezicht en de ogen.
 • Breng op de dag van de spray tan geen bodylotion, gezichtscrème of deodorant aan.
 • Draag of neem loszittende donkere kleding mee. Hoe losser de kleding zit hoe beter. Tip: draag een strandjurk!
 • Draag geen sieraden.
 • Heb je een donkere bikini? Draag deze dan tijdens de behandeling.
 • Neem je een paraplu mee als het regent? De huid mag na de spray tan niet nat worden.

Tijdens de spray tan

Je kunt tijdens de behandeling zelf beslissen wat je aan wil houden. Het is belangrijk dat jij je er prettig bij voelt. Je kunt kiezen om in bikini, ondergoed, topless of naakt gesprayed te worden. De behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten.

Na de spray tan

Draag donkere loszittende kleding (sportkleding/strandjurk/huispak). Tijdens de inwerktijd kun je geen bh dragen.

Draag tijdens de inwerktijd ook geen sieraden.

Stel intensief transpireren even uit, overmatige transpiratie door bijvoorbeeld sport heeft nadelige gevolgen voor het inwerkproces.

De minimale inwerktijd varieert van 1 tot 5 uren. Dit hangt af van de gekozen kleurintensiteit. Hoe langer de inwerktijd hoe bruiner. Uiteraard geef ik hier advies over tijdens de behandeling

Let op: tijdens de inwerktijd geeft de Spray Tan vloeistof nog af. Wees voorzichtig met lichtkleurige materialen. Bij eventuele vlekken in kleding of dergelijke kan Mirja Schoonheidssalon niet aansprakelijk gesteld worden.

Na de inwerktijd spoel je onder de douche de bruine vloeistof van de huid. Schrik niet, je bruine kleur is er nu weer af. Je eigen natuurlijke bruine kleur komt binnen enkele uren terug.

Gebruik tijdens het douchen een doucheproduct dat bij voorkeur PH neutraal is. In de salon zijn speciale producten verkrijgbaar die je huid reinigt zonder de tanning eraf te wassen.

Reinig de huid met je vlakke hand, dus geen spons of washandje.

Dep jezelf droog met een handdoek, niet wrijven.

Gebruik een vochtinbrengende bodylotion, geen olie. Om de kleur nog langer te behouden kun je een speciale crème aanbrengen zoals die van Vani-T.

Al deze genoemde voorzorgsmaatregelen zijn noodzakelijk om een mooie, egale teint te kunnen garanderen!

Geniet nu van je mooie teint en straal!

Contra indicaties voor Spray Tan:

In het eerste trimester van je zwangerschap wordt Spray Tan afgeraden, daarna is het juist een super fijne en veilige manier om bruin te worden!

Als je veel wondjes, psoriasis of eczeem hebt kun je beter geen Spray Tan aanbrengen.

Lees hier de veelgestelde vragen over een Spray Tan. Wil je meer weten of zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met mij op en ik vertel je graag meer.

De kleur blijft ongeveer 7-14 dagen behouden wanneer de huid goed verzorgt wordt.

Kijk voor de verschillende stappen en adviezen bij ‘werkwijze en tips’.
In de salon zijn speciale verzorgingsproducten te koop die je Spray Tan kleur verlengen en goed onderhouden.

Jazeker, er zijn geen nadelige effecten bekend. Het is zelfs goed voor je huid, door de vele verzorgende ingrediënten die de tanning vloeistof bevatten.

Om risico uit te sluiten, wordt Spray Tan niet gedaan bij mensen met snij- of schaafwondjes, psoriasis en tijdens het eerste trimester van een zwangerschap.

Bij de huidziekte vitiligo, is het zeker de moeite waard om een Spray Tan te laten doen.

Heb je twijfels? Raadpleeg dan altijd een huisarts voordat je de Spray Tan laat doen.

Om geen risico te nemen, raad ik aan om de Spray Tan 2 à 3 dagen vooraf te doen.

Nog prettiger is om vooraf eens een Spray Tan behandeling te doen. Zo kunnen we nog beter bepalen wat voor jou de perfecte kleur is. Tip: maak gebruik van het Spray Tan bruidsarrangement!

Het kan wel, echter zal de kleur eerder vervagen. Ook sporten direct na je Spray Tan kun je beter een dag uitstellen i.v.m. transpiratie.

Jazeker, je kan gewoon een eigen bruine kleur ontwikkelen. De Spray Tan bevat geen zonbescherming, smeer je dus in met een goed (olie-vrij) zonproduct.

Nee. Mirja Schoonheidssalon werkt alleen met de hoogste kwaliteit tanning vloeistoffen die iedereen zijn eigen natuurlijke bruinteint geeft.

Je kunt vertrouwen op een deskundig advies zodat jij de gewenste kleurintensiteit krijgt die je wil.

Na het afspoelen van de tanning vloeistof geeft het niet meer af op je kleding.

Tijdens de inwerktijd kan dit wel. Draag daarom donkere loszittende kleding na de behandeling.

Wees lief voor je huid! Er zijn speciale producten te verkrijgen in de salon. Laat mij je adviseren, uiteraard zonder enige verplichting. Volg verder de stappen die bij de werkwijze en tips omschreven staan en je geniet optimaal van je mooie bruine teint.